ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δέσποινα Π.| Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 36 ετών

Ταλαιπωρούμαι με πόνους και μολύνσεις στα νύχια των ποδιών από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έχω δοκιμάσει αποτυχημένα τις τεχνικές πολλών ¨ειδικών¨.

Με την βοήθεια, την εμπειρία και τις γνώσεις της Σουζάννας, είναι η πρώτη φορά που βλέπω ουσιαστική βελτίωση στην εικόνα των νυχιών και των πελμάτων μου, τόσο από πλευράς αισθητικής όσο- και κυρίως- από πλευράς αντιμετώπισης του πόνου και βελτίωσης της υγιεινής των κάτω άκρων μου.

Γιάννα Α. | Πολιτικός Μηχανικός, 53 ετών

Επισκέφθηκα την κ. Σουζάννα Κερασίδου κατ’ επανάληψη στο χώρο της για διαφορετικές ενοχλήσεις που κατά καιρούς αντιμετωπίζω στην καθημερινότητά μου.

Το ενδιαφέρον και οι γνώσεις της έχουν κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη μου, τα δε αποτελέσματα των υπηρεσιών της είναι πραγματικά εξαιρετικά. Έχω εντυπωσιαστεί από το εύρος των παθήσεων που μπορούν υποστηρικτικά ν’ αντιμετωπιστούν από την ίδια με τη μέθοδο της ρεφλεξοθεραπείας, προσφέροντας ανακούφιση και ισορροπία στον οργανισμό.

Νιώθω τυχερή για τη γνωριμία μου μαζί της και θα τη σύστηνα ανεπιφύλαχτα για κάθε ιατρικό πρόβλημα που πιθανόν να προβληματίζει κάποιον.

Κώστας Χ. | Μηχανολόγος, 41 ετών

Η εμπειρία που έχω μετά από τις υπηρεσίες ρεφλεξοθεραπείας της κας. Κερασίδου είναι άριστη. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι οι καλύτερες σε σχέση με ό,τι έχω δοκιμάσει έως τώρα. Είχα άμεσα αποτελέσματα, ενώ σε άλλες επισκέψεις που έκανα σε άλλα κέντρα σε ταξίδια στο εξωτερικό, δεν είδα τέτοια αλλαγή.

Ο χώρος της πολύ ζεστός και συμπαθητικός όπως και η ίδια!

Χαρά Μ. | Πολιτικός Μηχανικός, 35 ετών

Ξεκίνησα ρεφλεξοθεραπεία πριν ένα χρόνο περίπου, σε μια περίοδο με ιδιαίτερα βεβαρυμένη σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Από τις πρώτες κιόλας θεραπείες, ένιωσα βελτίωση και στους δύο αυτούς τομείς.

Μια ιδιαίτερα χαλαρωτική εμπειρία σε όλη τη διάρκεια της, που όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Παράλληλα με τη βελτίωση ή και εξάλειψη διαφόρων σωματικών συμπτωμάτων, λειτούργησε «αφυπνιστικά» σε σχέση με τα συναισθήματά μου, ένοιωσα να έρχομαι σε επαφή με τον πραγματικό εαυτό μου. Μια πολύ βαθιά διαδικασία, μόνο με τη διέγερση του σώματος από τον θεραπευτή, που στην περίπτωσή μου ήταν, χωρίς υπερβολή, λυτρωτική.

Μαρία Κ. | Καθηγήτρια, 52 ετών

Υποφέρω εδώ και αρκετά χρόνια από πόνους στα πέλματα, τόσο έντονους που δυσχέραιναν όχι μόνο την καθημερινή μου δραστηριότητα (εργάζομαι ως καθηγήτρια κι αυτό απαιτεί πολύωρη ορθοστασία), αλλά ακόμη και τον ύπνο μου. Το πρόβλημα οφείλεται σε κοιλοποδία (η ποδική καμάρα είναι ιδιαίτερα υψηλή) και πτώση μεταταρσίου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκληρύνσεις στην περιοχή κάτω από τα δάκτυλα που δέχονται την πίεση και να αισθάνομαι καταβεβλημένη λόγω του πόνου.

Είχα δοκιμάσει πάτους σιλικόνης μεταταρσίου και άλλες μεθόδους, που δεν με ανακούφισαν, ούτε βραχυπρόθεσμα. Έτσι, όταν επισκέφτηκα τη Σουζάννα Κερασίδου, ήμουν εξαιρετικά δύσπιστη για το όποιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Επισκέφτηκα τη Σουζάννα Κερασίδου τον Δεκέμβρη 2017 και βρέθηκα σ΄ ένα ζεστό χώρο με μια απολύτως ήρεμη και σίγουρη για την δυνατότητα παρέμβασής της. Μου εξήγησε την αιτία του προβλήματος και επιπλέον λειτούργησε ως σύνδεσμος για να επισκεφτώ και ορθοπεδικό. Η εξειδικευμένη περιποίηση, η εντελώς ανώδυνη παρέμβασή της με αποφόρτισε από τον πόνο στα πέλματα και μου έδωσε τη δυνατότητα να μην ντρέπομαι για την εμφάνιση των ποδιών μου, αφού με ανακούφισε από τις αντιαισθητικές σκληρύνσεις. Με βοήθησε σωματικά και ψυχικά και άλλαξε την ποιότητα ζωής μου, αφού με απάλλαξε από το συνεχές αίσθημα κούρασης στα πόδια που με ταλαιπωρούσε. Μάλιστα, ανυπομονώ για την επόμενη συνεδρία!

Κατανοώ ότι αυτή η σύντομη αναφορά δεν μπορεί να περιγράψει πλήρως το πώς νιώθω για το πόσο χρήσιμη ήταν η δουλειά της στη ζωή μου. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τη συνιστώ ως «δώρο» στον εαυτό τους σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Δέσποινα Π.| Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 36 ετών

Ξεκίνησα θεραπείες ρεφλεξολογίας για να αντιμετωπίσω πόνους στην πλάτη οι οποίοι γρήγορα ξεπεράστηκαν.

Συνέχισα όμως τις θεραπείες μου, επειδή τα μαγικά χέρια της Σουζάννας με βοηθούσαν να χαλαρώσω, να αντιμετωπίσω το στρες της καθημερινότητας και εν τέλει να έρθω σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μου. Ήταν μία μοναδική εμπειρία τα οφέλη της οποίας απολαμβάνω ακόμη ένα χρόνο μετά το τέλος των συνεδριών.

Πατέρας Μεθόδιος | Γηροκομείο Ηρακλείου

Η άψογη συνεργασία που έχει το γηροκομείο μας με την κα. Κερασίδου Σουζάνα και η εθελοντική εργασία που προσφέρει στο ίδρυμα, είναι καθοριστική στη λειτουργία του γηροκομείου.

Sousanna Kerasidou with elderly patient

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ: Κρήτη TV | Αφιέρωμα στον Εθελοντισμό.

Δίνει ζωή στο κέντρο μας, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στους ηλικιωμένους και ανακουφίζοντας τους στα προβλήματα άκρων που έχουν. Είναι μεγάλη επίσης και δεδομένη η εμπιστοσύνη και η ευγνωμοσύνη που δείχνουν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου απέναντι στην κα. Κερασίδου και στο έργο που προσφέρει.

Για όλα αυτά επιθυμούμε να της μεταφέρουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες.

Έρρικα, Χ. | Γεωπόνος, 38 ετών

Τα τελευταία οκτώ χρόνια αντιμετωπίζω ένα αυτοάνοσο νόσημα έχει που έχει καθοριστική επίδραση σε μένα και στο και στο περιβάλλον μου. Για την παρακολούθηση του υποβάλλομαι συχνά σε εξετάσεις και έλεγχο από ρευματολόγο, ενδοκρινολόγο κτλ.

Ενημερωτικά αναφέρω πως τα αυτοάνοσα θεωρούνται μια πολυπαραγοντική νόσος. Οι παράγοντες που έχουν μελετηθεί για την εύρεση του αιτίου είναι πολλοί, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ένας αποκλειστικός παράγοντας ως αίτιο της έναρξης για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Σίγουρα, όμως, εμφανίζουν έξαρση και ύφεση που σχετίζεται με την ψυχολογία του ασθενούς και κυρίως το άγχος. Μάλιστα, η έναρξη του νοσήματος συχνά σχετίζεται με κάποιο έντονο γεγονός ζωής, ένα έντονο άγχος ή θλίψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό συνέβη και στη δική μου περίπτωση, που πριν τη διάγνωση του αυτοάνοσου, βίωσα ένα τραυματικό γεγονός που μου προκάλεσε έντονη θλίψη. Επιπλέον, το ίδιο το αυτοάνοσο επηρεάζει την ψυχολογία του ασθενούς με άγχος, θλίψη, απαισιοδοξία για το μέλλον. Όσο αντιμετωπίζονται και είναι καλύτερη είναι η ποιότητα ζωής, τόσο το νόσημα «κοιμάται».

Στη Σουζάννα Κερασίδου κατέφυγα για ρεφλεξολογία ως συμπληρωματική μέθοδο φροντίδας της υγείας μου. Την επισκέπτομαι μία φορά την εβδομάδα εδώ και δύο μήνες. Με την άσκηση πιέσεων από την εξειδικευμένη ρεφλεξολόγο στα πλαίσια της αγωγής έχει αμβλυνθεί το άγχος και έχει βελτιωθεί η διάθεσή μου, γεγονός που λειτουργεί εξισορροπητικά, ώστε να μπορώ να αντιμετωπίζω καλύτερα την ασθένεια. Ξεκινώντας τις συνεδρίες με τη Σουζάννα άρχισα να πηγαίνω καλύτερα, βελτιωνόταν σταθερά η κατάστασή μου. Ασχολήθηκε με πραγματικό ενδιαφέρον μαζί μου συζητώντας και αναλύοντας τα προβλήματα μου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και θετικά στην ψυχολογία μου και γενικότερα στην ποιότητα της υγείας και της ζωής μου. Ούτε εγώ η ίδια δεν το πίστευα.

Τα λόγια είναι φτωχά, για να περιγράψουν το μέγεθος της ευγνωμοσύνης μου στη Σουζάννα Κερασίδου.

Γνωρίζω ότι υπάρχει προκατάληψη και άγνοια, αλλά η ίδια μου η εμπειρία με ωθεί να ενθαρρύνω τους πάντες να εμπιστευθούν την ειδική ρεφλεξολόγο Σουζάννα Κερασίδου.

Μυρσίνη, Τ | Συνταξιούχος, 65 ετών

Η Σουζάννα Κερασίδου μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή και με έκανε να νιώσω άνετα και οικεία. Ο χώρος της είναι ζεστός, πολύ καθαρός και φιλόξενος.

Εβίτα Τ. | Ψυχολόγος, 40 ετών

Το κίνητρό μου να ξεκινήσω ρεφλεξοθεραπεία ήταν για χαλάρωση και ευεξία. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας που να είχα αξιολογήσει ως τόσο σοβαρό, ώστε να προσπαθήσω να το αντιμετωπίσω μέσω κάποιου θεραπευτή και επίσης ήμουν πάντα δύσπιστη απέναντι σε παραϊατρικές μεθόδους.

Τα αποτελέσματα των συνεδριών ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα καθώς άρχισα να έχω λιγότερες ενοχλήσεις σε χρόνια θέματα με τα οποία θεωρούσα ότι θα ζούσα για πάντα, όπως πόνους στην ωμοπλάτη και στον γοφό μου, αποτελέσματα της δουλειάς γραφείου. Είδα βελτίωση και στην αναπνοή μου που επηρεάζεται από αλλεργική ρινίτιδα, από την οποία πάσχω από παιδί. Αυτό δεν το περίμενα καθόλου!

Συστήνω ανεπιφύλακτα την ρεφλεξοθεραπεία και ειδικά την κα Κερασίδου, σε οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει μη παρεμβατική μέθοδο να βοηθήσει το σώμα του και να φροντίσει την υγεία του με φυσικό τρόπο.

Ευαγγελία Π. | Συνταξιούχος, 75 ετών

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη μετά από την επίσκεψή μου στην κα. Κερασίδου.

Είχα κάποιο πρόβλημα με το νύχι μου στο δάχτυλο του ποδιού μου το οποίο με ταλαιπωρούσε τουλάχιστον ένα χρόνο και με μία μόλις επίσκεψη στην κα. Κερασίδου το πρόβλημα μου εξαλείφθηκε. Σύντομα θα ξαναπάω να κοιτάξει και το άλλο μου πόδι.

Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες της που ευχαρίστως θα την σύστηνα και σε άλλους.